گلس نانو مایع چیست و مزایا، معایب و مقاومت آن

گوشی های هوشمند امروزی دارای صفحه نمایش های بزرگی است که در کنار جذابیتی که برای کاربر به وجود می آورند، دارای نقاط ضعفی نیز هستند. از این نقاط ضعف می توان به خط و خش افتادن بر روی صفحه نمایش و یا شکستن و ترک برداشتن آن اشاره کرد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی لازم است از محافظ صفحه و یا گلس صفحه استفاده کنید. گلس های موجود در بازار دارای انواع مختلفی بوده که هر کدام مزایا و معایبی دارند. یکی از گلس هایی که این روزها در بین کاربران گوشی های هوشمند به محبوبیت رسیده است، گلس نانو مایع است. ولی گلس نانو مایع چیست و دارای چه مزایا و معایبی است؟ در این مقاله از گلس اینجا به این سوال پاسخ داده ایم.
گلس نانو مایع چیست؟
گلس نانو مایع، شیشه ای به حالت مایع است که از ترکیب سیلیکون دی اکسید (شیشه) و حلال های شیشه به وجود آمده است. ترکیب نانو مایع به صورتی است که هر زمان بر روی یک سطح خشک ریخته شود، خشک شده و حالت آن سخت می شود. گلس نانو مایع نیز به همین صورت عمل کرده و زمانی که بر روی صفحه نمایش گوشی ریخته می شود و توسط یک دستگاه مخصوص خشک می شود، لایه نازک و بسیار سختی را بر روی صفحه نمایش به وجود می آورد که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربات مختلف دارد. در کنار گلس نانو مایع گلس دیگری به نام گلس نانو جامد نیز وجود دارد که به مانند گلس های شیشهای معمولی بوده و تنها در ساخت آن از الیاف نانو پلیمری استفاده شده است. برخی افراد این دو گلس را با هم اشتباه می گیرند، از این رو در حین خرید گلس نانو به مایع یا جامد بودن آن توجه کافی داشته باشید.

دلیل استحکام و مقاومت بالای گلس نانو مایع چیست؟
گلس نانو مایع از نوع پلیمری بوده و دارای مولکول های دراز در پیوندهای پلیمر است. به دلیل وجود همین مولکول های دراز، در هنگام وارد شدن ضربه به سطح گلس نانو مایع سطح این گلس به راحتی شکسته نخواهد شد. همچنین این پیوندها که در کنار هم به خوبی قفل شده اند، توانسته اند سطح صافی را به وجود آورند که همین مورد نیز به مقاومت گلس های نانو می افزاید. در صورتی که گلس های معمولی دارای پیوندهایی هستند که مولکول های آنها به راحتی از هم جدا می شوند و به همین دلیل نمی توانند مقاومت بالایی در برابر ضربه از خود نشان دهند.
گلس نانو مایع دارای چه ویژگی ها و مزایایی است؟
گلس های نانو مایع دارای نصب آسانی هستند و به مانند یک قطره آب بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند ریخته و مقاومت آن را بالا می برند. گلس مذکور به صورت کامل بر روی صفحه نمایش چسبیده و حبابی را در زیر آن به وجود نمی آورد، می توان گفت به دلیل همین ویژگی در بین کاربران گوشی های هوشمند به محبوبیت رسیده اند.
این گلس ها از نظر لمس گوشی مشکلی را به وجود نمی آورند و کاربر به راحتی می تواند با صفحه نمایش گوشی تماس برقرار کند. همچنین به دلیل نازک بودن گلس نانو مایع، حساسیت بالایی در مقابل لمس از خود نشان می دهد. گفتنی است برخی مدل های بی کیفیت این گلس ها وجود دارند که از نظر تاچ صفحه نمایش مشکلاتی را به وجود می آورند، در نتیجه در هنگام خرید گلس نانو مایع به برند و کمپانی تولید کننده آن توجه بسیاری داشته باشید.
از آن جایی که محافظ صفحه نمایش نانو مایع از نوع پلیمری است، حین وارد شدن ضربه ای سنگین، شکسته نشده و تکه تکه نمی شود.
گلس نانو مایع از نظر شفافیت نیز عالی بوده و کیفیت صفحه نمایش را پایین نمی آورد. شفافیت این نوع گلس به قدری است که 99.9 درصد نور و رنگ صفحه نمایش از آن عبور خواهد کرد.
گلس های نانو مایع در مقایسه با گلس های شیشه ای سطح بیشتری از صفحه نمایش را می پوشانند و به همین دلیل برای گوشی هایی که دارای لبه خمیده هستند، بسیار مناسب هستند. امروزه گوشی های بسیاری با لبه خمیده تولید می شوند که گلس های شیشه ای معمولی قادر به پوشاندن لبه های آنها نیستند. به همین دلیل صفحه نمایش این گوشی ها از محافظت کاملی برخوردار نمی شوند. برای رفع چنین مشکلی کاربران می توانند از گلس نانو مایع و یا گلس های فول کاور استفاده کنند تا تمام سطح صفحه نمایش به خوبی پوشانده شود.
از آن جایی که گلس نانو مایع ضد آب است، صفحه نمایشی که از این گلس بهره می برد نیز ضد آب می شود. در نتیجه زمانی که قطرات آب بر روی گلس نانو مایع ریخته می شود، این قطرات بر روی صفحه پخش نمی شوند. البته این بدین معنا نیست که صفحه نمایش در مقابل هجوم بالای آب نیز ضد آب شود؛ بلکه تنها در برابر چندین قطره آب می تواند چنین خاصیتی را از خود بروز دهد.

گلس نانو مایع دارای چه معایبی است؟
مهم ترین مشکلی که در رابطه با گلس نانو مایع وجود دارد، چسبندگی بالای آن است. این چسبندگی به قدری است که پس از چسبیدن گلس نانو مایع بر روی صفحه نمایش، جداسازی آن از روی صفحه نمایش مقدور نخواهد بود.
از دیگر معایبی که این گلس ها دارند، مقاومت بالا در مقابل شکستن است که در برخی از اوقات باعث عبور ضربه از گلس و شکسته شدن صفحه نمایش می شود. گلس نانو مایع در مقابل خط و خش مقاومت بالایی نداشته و خش پذیری بالایی دارد. به همین دلیل اگر چنین موردی برایتان اهمیت دارد، بهتر است از گلس های شیشه ای و یا گلس های نانو جامد استفاده کنید زیرا این دو گلس مقاومت بالایی در برابر خط و خش از خود نشان می دهند.
گلس نانو مایع از مدل های جدید و جذاب گلس برای گوشی های هوشمند است که به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. مهمترین ویژگی گلس نانو مایع مقاومت بسیار بالای آن است به طوری که صفحه نمایش را از گزند هر نوع ضربه ای دور نگه خواهد داشت. ولی در کنار این ویژگی ها از نظر برخی کاربران دارای معایبی نیز هست. به همین دلیل بهتر است قبل از خرید این نوع گلس تمامی مزایا و معایب آن را به دقت خوانده تا در نهایت تصمیم به خریدن و یا نخریدن این گلس بگیرید. در سایت گلس اینجا گلس های نانو مایع مناسب برای گوشی های مختلف وجود دارد که با توجه به نوع گوشی خود می توانید گلس نانو مایع مخصوص گوشی آن را خریداری نمایید.